^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΕΦΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ»

Κλιμάκιο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων με επικεφαλής την προϊσταμένη κυρία Ελένη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, τον υπεύθυνο των συνεργείων της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων κύριο Τσιτσιρίδη Μανόλη, τον Δήμαρχο Αποκορώνου κύριο Χαράλαμπο Κουκιανάκη και τον ειδικό άμισθο συνεργάτη του Δημάρχου για θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς κύριο Ανδριανάκη Μιχαήλ επισκέφθηκαν δυο (2) σημαντικά μνημεία του τόπου μας.
Μετά από την επιτόπια αυτοψία του Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Κυριακοσελλίων διαπιστώθηκαν προβλήματα τόσο  στον σημαντικό   βυζαντινό Ναό, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο. Αποφασίσθηκε η άμεση από κοινού αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων σε συνεργασία με την τοπική ενορία.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αυτοψία στην Ελληνιστική γέφυρα (Ελληνική Καμάρα), όπου έχει ολοκληρωθεί η α’φάση των εργασιών στερέωσης-συντήρησης του μνημείου, που είχαν προκληθεί από τη Θεομηνία του Φεβρουαρίου 2019, από το έμπειρο συνεργείο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων, και συζητήθηκε η β΄φάση των εργασιών που θα προκύψουν μετά την έγκριση της  μελέτης
Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος  Κουκιανάκης , ευχαρίστησε την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων κυρία Ελένη Παπαδοπούλου για την άριστη συνεργασία για την αντιμετώπιση ενεργειών ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου μας.

ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ & ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ
ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Το Σωματείο Επαγρύπνηση Στο Διαδίκτυο Της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου διοργανώνει διήμερο επιμορφωτικών δράσεων με τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με θέμα:
«ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»
Εισηγητές θα είναι : Αξιωματικοί από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Λαμβάνοντας υπόψιν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα παιδιά και οι έφηβοι στο χώρο του διαδικτύου και αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα ανεύρεσης λύσεων σε σοβαρά προβλήματα που αφορούν την καθημερινή διαχείριση του διαδικτύου από παιδιά, εφήβους και γονείς θεωρήσαμε αναγκαίο να προβούμε σε σημαντικές επιμορφωτικές δράσεις με τη στήριξη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Στα πλαίσια του διήμερου επιμορφωτικών , ενημερωτικών δράσεων     σε Χανιά και Αποκόρωνα θα πραγματοποιηθούν οι εξής ημερίδες:


Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, στις 11.00 πμ έως 12.30 μμ ημερίδα για μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων στο Λύκειο  Βάμου του Δήμου Αποκόρωνα.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, στις 17.00 μμ εσπερίδα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Βρυσών, για τους γονείς και κάθε ενδιαφερόμενο   πολίτη της περιοχής του Αποκόρωνα, με τη συνεργασία του Κέντρου κοινότητας του Δήμου Αποκόρωνα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Στο Δήμο Αποκορώνου ο Σαπουνάκης Παντελής

Συνάντηση με το δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη, είχε σήμερα ο Αποκορονιώτης παγκόσμιος πρωταθλητής στο δυναμικό τρίαθλο Σαπουνάκης Παντελής του Ιωάννη.
Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης αφού συνεχάρη τον αθλητή και του ευχήθηκε ανάλογη συνέχεια , δήλωσε ότι ο Αποκόρωνας είναι υπερήφανος για την προσπάθεια του, σε μία εποχή που ιδανικό και αξίες βρίσκονται σε πτωτική τροχιά και αναζητούνται πρότυπα για τους νέους μας , συνδημότες μας, με το δικό τους προσωπικό αγώνα να στέλνουν τα δικά τους μηνύματα για πίστη, δύναμη ψυχής, ευγενή άμυλα, αρετές που οδηγούν τον άνθρωπο σε μονοπάτια προόδου και ανθρωπιάς. Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης δήλωσε ότι ο Δήμος μας και η κοινωνία του Αποκόρωνα με κάθε τρόπο θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια που αδιαμφισβήτητα θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στον τόπο μας, μιας και ο αθλητής μας, που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ, θα συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Μελβούρνη-Αυστραλίας 20-22/3/2020, στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Μόσχα / Μάιος 2020, και στους αγώνες Μίστερ Ολύμπια – Λας Βέγκας Η.Π.Α / Σεπτέμβριος 2020.


Facebook twitter youtube