Γραμματεία-Πρωτόκολλο: 2825340300, info@apokoronas.gov.gr

Ζωοφιλικές Δράσεις

Δράσεις για τα αδέσποτα

Σε συνέχεια των δράσεων για την φροντίδα και αποκατάσταση των αδέσποτων ζώων που εγκαταλείπονται στα όρια του, ο Δήμος Αποκορώνου δημιούργησε μια βάση δεδομένων, όπου θα αναρτώνται οι φωτογραφίες και τα χαρακτηριστικά των αδέσποτων ζώων που σημαίνονται, εμβολιάζονται και στειρώνονται (φύλο, ηλικία, κλπ) υπό την αιγίδα του Δήμου, ούτως ώστε να είναι δυνατόν, κάθε ενδιαφερόμενος από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, να απευθύνεται στην βάση αυτή για να επιλέξει ζώο προς υιοθεσία.

Η υιοθεσία ενός ζώου είναι μια πράξη ευθύνης και ως τέτοια αντιμετωπίζεται από τη Δημοτική Αρχή Αποκορώνου.

Για τον λόγο αυτό, οι υποψήφιοι κηδεμόνες θα ενημερώνονται για τα δικαιώματα των ζώων και για τις υποχρεώσεις τους απέναντι σε αυτά, προκειμένου τα ζώα που φεύγουν από τον δρόμο να αποκαθίστανται σε οικογένειες που θα τα αντιμετωπίσουν με σεβασμό, και για να πάψει ο φαύλος κύκλος της εγκατάλειψης, με την μετάθεση της ευθύνης ενός ζώου από τον κηδεμόνα προς την τοπική κοινότητα και το Δήμο.

Η υπευθυνότητα των κηδεμόνων όσον αφορά τα κατοικίδια ζώα, είναι η πηγή της λύσης για την εξάλειψη του φαινομένου των αδέσποτων ζώων.

Για να επισκεφθείτε τη βάση επιλέξτε το σύνδεσμο https://goo.gl/photos/6foBxL7GzWGovLar5 όπου μπορείτε να περιηγηθείτε στις φωτογραφίες των αδέσποτων προς υιοθεσία. Αφού επιλέξετε μία φωτογραφία, μπορείτε να περιηγηθείτε στις προηγούμενες ή στις επόμενες με τη χρήση των βέλων αριστερά ή δεξιά αντίστοιχα, ενώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για κάθε αδέσποτο αν επιλέξετε το κουμπί πληροφοριών (με το αγγλικό γράμμα i) άνω δεξιά στη σελίδα. Επίσης μπορείτε να αφήσετε σχόλια σε κάθε φωτογραφία που σας ενδιαφέρει.

Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση info(at)apokoronas.gov.gr

This site is registered on wpml.org as a development site.