Γραμματεία-Πρωτόκολλο: 2825340300, info@apokoronas.gov.gr

Αποκατάσταση Θολωτού διαβατικού Ιερού Ναού Αγ. Χαράλαμπου Κόκκινου Χωριού

14 Δεκεμβρίου, 2023 1:55 ΜΜ

Υπογράφηκε σήμερα Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 , η σύμβαση έργου για την αποκατάσταση του Θολωτού διαβατικού του Ιερού Ναού Αγ.Χαραλάμπους Κόκκινου Χωριού , μεταξύ του Δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη και του ανάδοχου εργολάβου, Μαραβελάκη Σταύρου, συνολικού ποσού 9.900,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά τις απαιτούμενες εργασίες αποκατάστασης του θολωτού διαβατικού σύμφωνα με το υπ. αριθμ. 621339/10-04-2023 της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, σε συνεργασία με τα αρμόδια τμήματα Αρχαιολογικών Έργων & Μελετών και Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης. Συγκεκριμένα θα γίνουν οι εξής εργασίες:
-Προσεκτική απομάκρυνση της βλάστησης από όλα τα τμήματα της κατασκευής και το δάπεδο, με κατάλληλη εξουδετέρωση του ριζικού συστήματος.
-Καθαίρεση της επικάλυψης του δώματος και εξυγίανση της εσωτερικής επίχωσης του θόλου, αφού γίνει πλήρωση των ρωγμών με ένεμα χαμηλής πίεσης.
-Αποκατάσταση της επικάλυψης του θόλου με ινοπλισμένο κονίαμα, με βάση τη φυσική υδραυλική άσβεστο, ποζολάνη, άμμο και ενίσχυση με αντιαλκαλικό πλέγμα με ίνες υάλλου.
-Μετά την ωρίμανση των παραπάνω στρώσεων, στεγάνωση εξωτερικά με πολυμερικό τσιμεντοειδές σύστημα. Το σύστημα θα οπλισθεί με αντιαλκαλικό πλέγμα ινών υάλου.
-Προσεκτικός καθαρισμός των λίθινων στοιχείων και αποκατάσταση των φθαρμένων τμημάτων τους με νέους λίθους ή επισκευή τους με κατάλληλο κονίαμα (ανάμιξη
προσμίξεις υδραυλικής ασβέστου, άμμου και ποζολάνης).
-Αντικατάσταση των παλαιών φθαρμένων κονιαμάτων και των πρόσφατων ασύμβατων επιχρισμάτων με νέα συμβατά.
-Επισκευή και συντήρηση του δαπέδου στην υφιστάμενη μορφή του, με τα ίδια υλικά.
-Επισκευή της σιδερένιας πόρτας χωρίς αλλαγή της μορφής της

This site is registered on wpml.org as a development site.