Γραμματεία-Πρωτόκολλο: 2825340300, info@apokoronas.gov.gr

Δελτίο τύπου

24 Φεβρουαρίου, 2023 11:47 ΠΜ

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023, με πλήθος κόσμου, στο Δημαρχείο Αποκορώνου στις Βρύσες, η παρουσίαση της πλατφόρμας ανάπτυξης δεξιοτήτων Μέντορινγκ: https://mentoring.sw.hmu.gr η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και του ΕΛΜΕΠΑ.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης παρευρέθηκε ο κ. Καμπουράκης Λάμπρος, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και του ΕΛΜΕΠΑ, η επιστημονικά υπεύθυνη, η κα Παπαδακάκη Μαρία, Δ/ντρια Εργαστηρίου Laher, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο με την υποστήριξη της κας Σπυριδάκη Αικατερίνης, Υποψήφιας Διδάκτωρ, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας,Σχολή Επιστημών Υγείας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Στην παρουσίαση παραβρέθηκε επίσης ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, η Διευθύντρια του ΙΕΚ Αποκορώνου, κ Λιανδρή καθώς και Αντιδήμαρχοι του Δήμου, η κοινωνική λειτουργός του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” Δήμου Αποκορώνου,κ.Φιλία Αναστασάκη και οι υπάλληλοι του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου κ.Μαργαριτάκη Κατερίνα και κ.Αποστολάκη Κλειώ.

Στη συζήτηση αναλύθηκε ο σκοπός της πλατφόρμας που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη δεξιοτήτων αλλά και την εργασιακή καθοδήγηση ωφελούμενων, ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και όχι μόνο, με απώτερο σκοπό την εύρεση εργασίας, την ενίσχυση ατομικών δεξιοτήτων και την κατάλληλη επαγγελματική καθοδήγηση . Εθελοντές από διάφορα γνωστικά πεδία που έχουν αξιολογηθεί μέσω προσωπικής συνέντευξης, συμμετέχουν ως μέντορες και συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή. Κάθε άνθρωπος που ενδιαφέρεται να βρει εργασία εγγράφεται και φτιάχνει με την επιλογή των κατάλληλων πεδίων (κουτιών) το δικό του προφίλ και κάθε εργοδότης που ενδιαφέρεται να βρει προσωπικό αντίστοιχα εγγράφεται, φτιάχνει το δικό του προφίλ αλλά και το προφίλ του εργαζομένου που αναζητά.

Με κατάλληλο λογισμικό γίνεται η αυτόματη αντιστοίχιση των προφίλ που ταιριάζουν μεταξύ τους και έτσι εργοδότης και υποψήφιος εργαζόμενος έρχονται άμεσα σε επικοινωνία για περαιτέρω συνεννόηση.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήλωσε σχετικά : “Πρόκειται για ένα σπουδαίο εργαλείο που θα συμβάλει σημαντικά στη διασύνδεση εργοδότη και υποψήφιου εργαζόμενου μέσω της σωστής αντιστοίχισης εργασιακού προφίλ με πρόσφορες εργασιακές επιλογές, το οποίο θα πρεπει να αξιοποιηθεί από όλους.”

Υπενθυμίζουμε ότι για οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια σχετικά με το πρόγραμμα και την πλατφόρμα μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 2825340502 (κ.Φιλία Αναστασάκη Καλύβες) και 2825340322 (κ.Μαργαριτάκη Κατερίνα Βρύσες).

This site is registered on wpml.org as a development site.