Γραμματεία-Πρωτόκολλο: 2825340300, info@apokoronas.gov.gr

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ: “Ο σεβασμός στο περιβάλλον δεν λειτουργεί επιλεκτικά, οφείλουμε να είναι απόλυτος”

13 Ιουνίου, 2024 12:35 ΜΜ

Ομόφωνη απόφαση έλαβε στις 12/6/2024 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αποκορώνου δίνοντας αρνητική γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ 150ΚV XANIA-ΔΑΜΑΣΤΑ» της ΑΔΜΗΕ Α.Ε., εγκρίνοντας την εισήγηση του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, καλώντας, ταυτόχρονα, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κύριο Σταύρο Αρναουτάκη, καθώς και τους βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων να παρασταθούν κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης κατά την οποία θα συζητηθεί το ανωτέρω πρωταρχικής σημασίας για τον Δήμο Αποκορώνου έργο και η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20/6/2024 στα γραφεία της Περιφέρειας στο Ηράκλειο.

Ο σεβασμός στο περιβάλλον δεν λειτουργεί επιλεκτικά, οφείλουμε να είναι απόλυτος. Δεν επιτρέπουμε να καταστραφεί η περιοχή του Αποκόρωνα στον βωμό ενός σχεδίου το οποίο παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις, μεταξύ των οποίων, η απουσία της ενδεδειγμένης λεπτομερούς παρουσίασης εναλλακτικών προτάσεων, καθώς επίσης η υποβάθμιση, ακόμα και αγνόηση, των αρνητικών επιπτώσεων αυτού.

Σταθερά ενωμένο και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αποκορώνου, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, εκφράζει τη θέση του συνόλου των Δημοτών: ΟΧΙ στο υπέργειο καλώδιο υψηλής τάσης και στους πυλώνες. ΝΑΙ στην υπόγεια ή διά θαλάσσης όδευση του καλωδίου.

Καλούμε όλους τους Θεσμικούς και Πολιτειακούς φορείς, τον κ. Περιφερειάρχη, τους κ. Βουλευτές και κάθε άλλο αρμόδιο όργανο, να στηρίξουν τη θέση μας, να προστατέψουν τον Αποκόρωνα.

Βρύσες, 13/6/2024
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
Χαράλαμπος Κουκιανάκης

This site is registered on wpml.org as a development site.