Γραμματεία-Πρωτόκολλο: 2825340300, info@apokoronas.gov.gr

Έναρξη περιόδου υποβολής αιτημάτων εγγραφών στον Παιδικό Σταθμό Βάμου

21 Μαΐου, 2024 9:02 ΠΜ

Ανακοινώνεται ότι ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Βάμου θα δέχεται αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής για την νέα σχολική χρονιά 2024 – 2025 από Τετάρτη 22 Μαΐου έως Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024. Τα νήπια που φιλοξενούνται στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Βάμου είναι ηλικίας από 2 ετών και 6 μηνών έως την ηλικία της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής είναι:

  1. Αίτηση εγγραφής – βεβαίωσης, συμπληρωμένη από τους γονείς,
  2. Ατομική κάρτα υγείας παιδιού, συμπληρωμένη από παιδίατρο, συνοδευόμενη με φωτοτυπία των εμβολίων
  3. Εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας (2023)
  4. Ληξιαρχική πράξη γέννησης του νηπίου
  5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  6. Βεβαίωση εργασίας γονέων ή οποιοδήποτε αποδεικτικό εργασίας ή ανεργίας.

Ειδικότερα οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να κατεβάσουν από την ιστοσελίδα του Δήμου Αποκορώνου (apokoronas.gov.gr) τα έντυπα “Αίτηση εγγραφής – βεβαίωσης” και “Ατομική κάρτα υγείας παιδιού” (για συμπλήρωση από παιδίατρο) τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε μορφή pdf και κειμένου (οι σύνδεσμοι βρίσκονται παρακάτω).

Η αίτηση μπορεί να συμπληρωθεί από τους γονείς και να αποθηκευτεί στον υπολογιστή (δεν είναι υποχρεωτικό να έχει υπογραφή στη φάση αυτή).

Την “Ατομική κάρτα υγείας παιδιού” οι γονείς μπορούν να την προωθήσουν στον παιδίατρο σε ηλεκτρονική μορφή ώστε να τη συμπληρώσει, να την εκτυπώσει και να την υπογράψει.

Η “Ατομική κάρτα υγείας παιδιού” μαζί με τη φωτοτυπία των εμβολίων, το εκκαθαριστικό σημείωμα από το TAXIS, και τη βεβαίωση εργασίας γονέων ή οποιοδήποτε αποδεικτικό εργασίας ή ανεργίας, μπορούν είτε να είναι σκαναρισμένα είτε να είναι φωτογραφημένα ΜΕ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ, σε μορφή αρχείων pdf ή εικόνας.

Η αίτηση (σημειωτέο ότι η αίτηση μπορεί να βεβαιωθεί ψηφιακά μέσω του gov.gr) μαζί με τα σκαναρισμένα ή φωτογραφημένα ΜΕ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ λοιπά δικαιολογητικά θα αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@apokoronas.gov.gr του Δήμου Αποκορώνου με θέμα “Αίτηση για εγγραφή στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Βάμου”.

Η ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού καθώς και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης μπορούν να εκδοθούν από τους ίδιους τους γονείς μέσα από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του gov.gr, ενώ στην περίπτωση που οι γονείς αδυνατούν να τις εκδώσουν, αυτές θα εκδοθούν ή θα αναζητηθούν αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία του Δήμου Αποκορώνου βάσει των στοιχείων που θα συμπληρώσουν οι γονείς στην “Αίτηση εγγραφής – βεβαίωσης”.

Αφού παραληφθεί το ηλεκτρονικό μήνυμα της αίτησης με τα συνημμένα αρχεία, θα πρωτοκολληθεί και θα προωθηθεί στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Βάμου, όπου μετά τον έλεγχο, η νηπιαγωγός θα καλέσει τηλεφωνικά τους αιτούντες γονείς για να κανονίσουν την ημέρα και ώρα συνάντησης (ραντεβού) στον παιδικό σταθμό.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς που δεν έχουν τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης και των δικαιολογητικών θα πρέπει να καλούν τηλεφωνικά στο παρακάτω τηλέφωνο επικοινωνίας τις εργάσιμες ημέρες από 22/5 έως και 14/6 και τις ώρες από τις 11 π.μ. έως 1 μ.μ. για να συνεννοηθούν την παραλαβή των εντύπων αίτησης και να κανονίσουν την ημέρα και ώρα συνάντησης (ραντεβού).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τσιτσιρίδη Αρτεμησία, νηπιαγωγός του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Βάμου
τηλ. 2825022144
email: paidikosstathmosvamou@apokoronas.gov.gr

This site is registered on wpml.org as a development site.