Γραμματεία-Πρωτόκολλο: 2825340300, info@apokoronas.gov.gr

ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΥΚΙΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ”

11 Ιανουαρίου, 2024 10:12 ΠΜ

Αθόρυβα όλες αυτές τις μέρες εργαστήκαμε για την εξεύρεση χώρου που θα στεγάσει τις δραστηριότητες του μουσικού συλλόγου “Ο Χαρίλαος”, ώστε σε καμία περίπτωση ο σύλλογος να απομακρυνθεί από τον Αποκόρωνα όπου πρέπει να είναι η φυσική του έδρα.

Η αρμονική και ομαλή συνύπαρξη όλων των πολιτών στον Αποκόρωνα ήταν και είναι αδιαπραγμάτευτος στόχος. Με νηφαλιότητα μακριά από ακρότητες, που δε βοηθούν, και με διάθεση από όλες τις πλευρές, λύνονται τα προβλήματα.

Στα πλαίσια της εξεύρεσης λύσης για τη στέγαση των δραστηριοτήτων του παραδοσιακού συλλόγου “Ο Χαρίλαος”, ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ήλθε σε επικοινωνία με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνό, Πρόεδρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Αγία Σοφία”, και του ζήτησε την παραχώρηση χώρου στο Ίδρυμα “Αγία Σοφία” στους Άγιους Πάντες Αποκορώνου για να στεγαστεί ο σύλλογος, υπεβλήθη σχετικό αίτημα και ενημερώθηκε ο Πρόεδρος του παραδοσιακού συλλόγου κ. Λιλικάκης Ανδρέας ο οποίος συμφώνησε με την προοπτική μεταστέγασής του στο Ίδρυμα “Αγία Σοφία”, λόγω της κομβικής του θέσεως και της εύκολης πρόσβασης των μελών του προς αυτό.

Το θέμα θα συζητηθεί την προσεχή εβδομάδα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος “Αγία Σοφία”, όπου ο εκάστοτε Δήμαρχος Αποκορώνου είναι Αντιπρόεδρος του, και ως εκ τούτου το Δημοτικό Συμβούλιο που προγραμματιζόταν για τις 15.01.2024, θα πραγματοποιηθεί 19.01.2024 και ώρα 17.00.

Παρατίθεται το έγγραφο:

Θέμα: Στέγαση δραστηριοτήτων παραδοσιακού μουσικού συλλόγου “Ο Χαρίλαος”

Σεβασμιότατε,

Όπως ενημερωθήκατε σε επικοινωνία μας, ο Δήμος Αποκορώνου έχει παραχωρήσει προσωρινά στον παραδοσιακό μουσικό σύλλογο “Ο Χαρίλαος” , χώρο για τη στέγαση των δραστηριοτήτων του στο πρώην Δημαρχείο Καλυβών, θεωρώντας ότι οφείλαμε να φιλοξενήσουμε ένα σύλλογο τέτοιου βεληνεκούς που έχει προσφέρει πολλά στον Αποκόρωνα σε κατάλληλο χώρο και κτίριο.

Μετά τις εκλογές όμως της 8ης Οκτωβρίου, με την εκλογή νέων και περισσότερων δημοτικών συμβούλων στη Δημοτική Κοινότητα Καλυβών και των υπηρεσιακών αναγκών που προκύπτουν για τη στέγαση νεοσύστατων υπηρεσιών και μεταφορά άλλων στο εν λόγω κτίριο, προέκυψε θέμα στέγασής τους αφού μεγάλο μέρος του δημοτικού αυτού κτιρίου καταλαμβάνεται, μετά την παραχώρηση από εμάς, από τον μουσικό σύλλογο μη αφήνοντας επαρκή χώρο για τις τωρινές αυξημένες ανάγκες του Δήμου.

Έτσι, προτάθηκε η μεταφορά του συλλόγου από το πρώην Δημαρχείο Καλυβών σε νέο καταλληλότερο χώρο με τον οποίο θα συμφωνούν και τα μέλη του μουσικού συλλόγου.

Επειδή ο Δήμος Αποκορώνου υποστηρίζει, επιδιώκει και επιθυμεί να δημιουργούνται οι συνθήκες για να καλλιεργείται και να αναδεικνύεται ο πολιτισμός και η παράδοση του τόπου μας , και κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Λιλικάκη Ανδρέα, ο οποίος συμφωνεί με την προοπτική αυτή, ζητάμε από κοινού τη στήριξή σας με την παραχώρηση κατάλληλου χώρου στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος “Αγία Σοφία” στους Άγιους Πάντες Αποκορώνου για τη φιλοξενία των δραστηριοτήτων του παραδοσιακού μουσικού συλλόγου “Ο Χαρίλαος”.

Ευχαριστώντας εκ των προτέρων, αναμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση στο αίτημα αυτό καθώς πρόκειται για έναν σύλλογο στολίδι για τον Αποκόρωνα και αντάξιο της μουσικής ιστορίας του.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου

Χαράλαμπος Κουκιανάκης

This site is registered on wpml.org as a development site.