Γραμματεία-Πρωτόκολλο: 2825340300, info@apokoronas.gov.gr

ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (Σ.Μ.Α.)

27 Ιουνίου, 2024 7:09 ΠΜ

Μετά από χρόνιες προσπάθειες της δημοτικής αρχής για τη χωροθέτηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Δήμου Αποκορώνου και παρόλο που είχαν ληφθεί αποφάσεις βάσει εγκεκριμένων μελετών και γνωμοδότηση της οικείας Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τη χωροθέτηση του ΣΜΑ στη θέση «Ξεπαπαδιά», ο Δήμαρχος Αποκορώνου προκειμένου να εξασφαλιστεί η κοινωνική γαλήνη και ηρεμία του τόπου και να υπάρξει μια κοινή αποδεκτή λύση και λαμβάνοντας υπόψη την αναγκαιότητα δημιουργίας μιας τέτοιας εγκατάστασης, υπέβαλε πρόταση χωροθέτησης του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Αποκορώνου στη θέση “Αμπέλι” ή “Κάμπος” της Δημοτικής Κοινότητας Μάζας, προτείνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου, πράγμα που ΟΜΟΦΩΝΑ αποδέχθηκε και αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου.

Αναφερόμενος στο θέμα ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήλωσε: “Αυτή η σημαντική εξέλιξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων και την προαγωγή της αειφορίας στον Δήμο μας. Καταφέραμε να δώσουμε οριστική λύση στο θέμα εξασφαλίζοντας την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και την εμπέδωση της κοινωνικής συνοχής και ειρήνης. Το συγκεκριμένο γεωτεμάχιο βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο με μηδενική επιβάρυνση στο περιβάλλον και στις οικιστικές περιοχές, έχει επαρκή μέγεθος, είναι ελεύθερο από νομικές δεσμεύσεις και πληροί τις προϋποθέσεις όπως πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και οδική σύνδεση.

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος κ. Κουκιανάκης ανέφερε ότι ο ΣΜΑ θα συμβάλει στη μείωση του κόστους και στην ενίσχυση διαδικασιών ανακύκλωσης προάγοντας την περιβαλλοντική προστασία. Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, αδειοδότηση, εύρεση χρηματοδότησης και την κατασκευή.

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου δήλωσε: “Ο Δήμος Αποκορώνου παραμένει δεσμευμένος στην αειφόρο ανάπτυξη για τη διασφάλιση ενός καθαρού και υγιεινού περιβάλλοντος για όλους και είμαστε πεπεισμένοι ότι με τη συνεργασία όλων θα πετύχουμε τους στόχους μας για έναν καθαρότερο και πιο βιώσιμο Δήμο.

This site is registered on wpml.org as a development site.