Γραμματεία-Πρωτόκολλο: 2825340300, info@apokoronas.gov.gr

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΑΓΩΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ

18 Δεκεμβρίου, 2023 2:38 ΜΜ

Στο δημαρχείο Αποκορώνου στις Βρύσες πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου η τελετή ορκωμοσίας του επανεκλεγμένου δημάρχου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, Προέδρων και μελών των Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι θα αναλάβουν επίσημα τα καθήκοντά τους από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κκ Δαμασκηνός, παρουσία ιερέων της περιοχής, ενώ πολιτικό όρκο έδωσαν οι Ζώης Σταύρος, Μπενάκης Πέτρος, Αναστασάκης Κωνσταντίνος, Κατσαρός Γρηγόρης και Ματσαμάκης Γεώργιος. Στην ορκωμοσία παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κύριος Καλογερής Νικόλαος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Φλεμετάκης Ευστράτιος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κώτσογλου Κυριάκος ενώ χαιρετισμό απέστειλαν οι Βουλευτές Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης μέσω των εκπροσώπων τους, καθώς λόγω ανειλλημένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Μετά την ορκωμοσία, φωταγωγήθηκε και το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Δημαρχείου από τον Δήμαρχο κ. Κουκιανάκη, σε κλίμα ενωτικό και γιορτινό, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορταστικών ημερών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Την τελετή και τη φωταγώγηση πλαισίωσαν με την παρουσία τους σπουδαστές του ΔΙΕΚ Αποκορώνου, οι οποίοι κέρασαν τους προσκεκλημένους χειροποίητα εδέσματα που παρασκεύασαν οι ίδιοι στον χώρο των εργαστηρίων του ΔΙΕΚ στον Καβρό.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου αφού ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν στην τελετή, ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους τους συμβούλους στα νέα τους καθήκοντα και τους κάλεσε να εργαστούν και να συνεργαστούν προς όφελος του Αποκόρωνα, μακριά από εντάσεις και μικροπολιτικές.

Ξεκινώντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου κος Κουκιανάκης δήλωσε:

“Στέκομαι απέναντί σας με ταπεινότητα, πλημμυρισμένος με αισθήματα ευγνωμοσύνης και θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, για ακόμα μια φορά, σε όλους όσους με στήριξαν αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει όλα αυτά τα χρόνια για να ωθήσουμε τον τόπο μας σε τροχιά ανάπτυξης, σεβόμενος πάντα το συμφέρον του κάθε δημότη που τον κατοικεί. Συνάμα όμως νιώθω το βάρος της ευθύνης που επωμίζομαι, καθώς αναλαμβάνω για τρίτη συνεχόμενη θητεία το αξίωμα του Δημάρχου και υπόσχομαι να συνεχίσω να αγωνίζομαι με πίστη, με ψυχή και ακλόνητη αφοσίωση.”

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανέφερε:

“Η νέα θητεία αποτελεί την αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα, πιο δυναμικό, πιο ανθρώπινο και όλοι μαζί ενεργά να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για ένα μέλλον με προοπτικές για εμάς και τα παιδιά μας.

Εμείς θέτοντας ως βάση την αλήθεια που με πορευόμαστε όλα αυτά τα χρόνια με καθαρό βλέμμα και ώριμοι όσο ποτέ, ξεκινάμε να οργανωνόμαστε για τη νέα θητεία, πιο αποφασισμένοι, αφού βάλαμε τα θεμέλια για τα μεγάλα έργα και τις υποδομές που έλλειπαν από τον τόπο μας, με απώτερο στόχο να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό Δήμο αντάξιο των προσδοκιών των δημοτών μας και της ιστορίας του.

Σ’ αυτή τη θητεία-ορόσημο, που αποτελεί δέσμευση-στοίχημα θα έλεγα, θα ζητήσουμε απ’ όλους, το κόστος του συλλογικού συμφέροντος να το επιμεριστούμε στη βάση της κοινωνικής δικαιοσύνης και ισονομίας.

Με αίσθημα ευθύνης και χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος, θα κληθούμε όλοι, αναλογικά να συνεισφέρουμε, με το βάρος που μας αναλογεί, προκειμένου να καλυτερεύσουμε την καθημερινότητα των δημοτών μας.

Καλώ λοιπόν τους συνεργάτες μου αιρετούς-υπηρεσιακούς, μακριά από μικροσκοπιμότητες και σε πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας να καταβάλλουν τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων και τους συναδέλφους μας της αντιπολίτευσης με ουσιαστικές και εποικοδομητικές προτάσεις-παρεμβάσεις να συμβάλουν στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας, με δεδομένο ότι ΟΛΟΙ μας καθημερινά θα κρινόμαστε και θα αξιολογούμαστε.

Ας συνεχίσουμε αυτό το όμορφο ταξίδι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με περισσότερη αισιοδοξία, αποφασιστικότητα, εργατικότητα και στο τέλος να είμαστε περήφανοι για τη διαδρομή. Καλούμεθα λοιπόν να εργαστούμε σε κλίμα συνεργασίας και συλλογικής προσπάθειας ώστε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που απαιτούνται με απώτερο στόχο οι μελλοντικές γενιές να καρπωθούν τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας.”

Σε κλίμα ενότητας και συνεργασίας, χαιρετισμό απηύθυναν και οι επικεφαλείς των παρατάξεων κ. Κουκλινός Αντρέας, κ. Γύπαρης Κωνσταντίνος και κ. Σταύρος Ζώης, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, αφού ο επικεφαλής κ. Μελισσάκης Νικήτας, για λόγους υγείας, δεν κατάφερε να παρευρεθεί.

This site is registered on wpml.org as a development site.