Γραμματεία-Πρωτόκολλο: 2825340300, info@apokoronas.gov.gr

ΣΜΑ (ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ) ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ: ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

12 Φεβρουαρίου, 2024 4:02 ΜΜ

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 συγκλήθηκε η επιτροπή για τη διερεύνηση εξεύρεσης νέου κατάλληλου χώρου για τη χωροθέτηση του ΣΜΑ στον Αποκόρωνα, όπου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Δήμαρχος Αποκορώνου, κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Κουκλινός Ανδρέας, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Πιπεράκης Ευάγγελος και οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας κ.κ. Αθητάκης Ιωάννης και Σταυρουλάκης Σταύρος, όπου ορίστηκαν και μέλη της Επιτροπής μαζί με τους Δημοτικούς Συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης κ.κ. Ορφανουδάκη Αθηνά και Ξηρουχάκη Γεώργιο.

Υπενθυμίζουμε ότι οι επικεφαλείς της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, κ.κ. Γύπαρης Κων/νος και Μελισσάκης Νικήτας, αρνήθηκαν να συμμετέχουν στην επιτροπή εξεύρεσης νέου κατάλληλου χώρου, συνεχίζοντας τις τακτικές απόρριψης κάθε εναλλακτικής που προτείνεται.

Σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. 20/2024 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα “ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΜΑ (Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ”, όπου και αποφασίστηκε η σύσταση της Επιτροπής, η Επιτροπή θα έχει προθεσμία εξεύρεσης χώρου (4) μήνες με παράταση (2) μηνών αν κριθεί αναγκαίο και θα αποτελείται από (7) επτά μέλη. Μετά το πέρας του παραπάνω διαστήματος θα γίνει επαναφορά του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη οριστικής απόφασης ανάλογα με την πρόταση που θα προκριθεί.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας και προσδιορίστηκε το πρόγραμμα των εργασιών της επιτροπής και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρξει το πολυπόθητο αποτέλεσμα στη χωροθέτηση του ΣΜΑ στον Αποκόρωνα. Αναφέρθηκε επίσης, ότι το ακίνητο που θα φιλοξενήσει τον ΣΜΑ μπορεί να είναι είτε δημοτικό είτε οικόπεδο το οποίο θα προέλθει από αγορά αρκεί να πληρεί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τέτοιου είδους εγκαταστάσεις.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης δήλωσε ότι κύριο μέλημά μας πρέπει να αποτελεί η λύση του προβλήματος των απορριμμάτων στον Δήμο μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε και θα συνεργαστούμε, βάζοντας στο περιθώριο τη στείρα αντιπολίτευση και ελπίζοντας ότι σε έξι μήνες θα έχουμε αποτέλεσμα που να ικανοποιεί την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και των κοινοτήτων.

Από τη μεριά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Ανδρέας Κουκλινός ανάφερε ότι θα συνεισφέρει τα μέγιστα σε αυτή την προσπάθεια καθώς για τον ίδιο βασικός στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων του Αποκόρωνα, είτε δημοτών είτε επισκεπτών.

Ήδη αιτηθήκαμε να σταλεί επιστολή στις δημοτικές κοινότητες για γνωμοδότηση και εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην προσπάθεια αυτή και από ότι με ενημέρωσε ο Δήμαρχος έχει ξεκινήσει και η συμβουλευτική επικοινωνία με το ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης για τον χαρακτήρα του οικοπέδου και της οδού αυτού που είναι απαραίτητη για τη δημιουργία του ΣΜΑ.

This site is registered on wpml.org as a development site.