Γραμματεία-Πρωτόκολλο: 2825340300, info@apokoronas.gov.gr

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

24 Απριλίου, 2023 11:56 ΠΜ

Υπογράφηκε σήμερα στο Δημαρχείο Αποκορώνου η σύμβαση για την συντήρηση του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών στον Αποκόρωνα (Chania Trails-Apokoronas). Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της δημιουργίας του δικτύου στον Αποκόρωνα, υλοποιείται από τον Δήμο Αποκορώνου και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης.

Οι 12 διαδρομές του δικτύου είναι ήδη λειτουργικές στο πεδίο και από τον Οκτώβριο που μας πέρασε μέχρι σήμερα, κατά τη διάρκεια της πιλοτικής τους εφαρμογής, εντοπίστηκαν τα σημεία που χρειάζεται ενίσχυση των παρεμβάσεων και ήδη η Κοιν.Σ.Επ Πεμπτουσία που έχει αναλάβει την βελτίωση της σήμανσης, τους εποχικούς καθαρισμούς κτλ βρίσκεται στο πεδίο και προχωράει τη συντήρηση του δικτύου.

Ταυτόχρονα και οι 12 ψηφιακοί χάρτες των διαδρομών είναι ελεύθερα διαθέσιμοι μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο, ενώ ταυτόχρονα είναι απολύτως λειτουργικοί για χρήση στο πεδίο μέσα από οποιοδήποτε έξυπνο κινητό ακόμα και στα σημεία που δεν υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Προς εκτύπωση βρίσκονται οι έντυποι χάρτες του Δικτύου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τους πεζοπόρους και θα μοιραστούν κατά τη διάρκεια του Μαΐου σε όλα τα σημεία του Δήμου από όπου περνάνε οι διαδρομές, πχ πλατείες των χωριών, τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι κτλ ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία που το κοινό θα μπορεί να τους προμηθευτεί από το Δημαρχείο.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης και ο Δημήτρης Μιχελογιάννης, ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης, συζήτησαν τα επόμενα βήματα για την βελτίωση του Δικτύου και την προβολή του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ώστε να λειτουργήσει τα επόμενα χρόνια ως ένα εργαλείο για την τοπική ανάπτυξη του Αποκόρωνα. Σημειώθηκε ότι ήδη εκατοντάδες χρήστες έχουν κατεβάσει τους ψηφιακούς χάρτες και ότι το επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμος και ο ολοκληρωμένος διαδικτυακός τόπος για τις διαδρομές του Chania Trails.

Τέλος, ο Δημήτρης Μιχελογιάννης πρόσφερε στον Δήμαρχο αντίτυπα των 2 μεγάλων γαλλικών περιοδικών για την πεζοπορία, Trek Magazine και Grands Reportages, τα οποία στα τεύχη Μαρτίου και Απριλίου είχαν 15σέλιδο αφιέρωμα στα μονοπάτια του Αποκόρωνα, ενώ τον ενημέρωσε και για την προβολή του Αποκόρωνα και των μονοπατιών του στην μεγάλη έκθεση πεζοπορικού τουρισμού που πραγματοποιήθηκε τέλη Μαρτίου στη Λυών της Γαλλίας και στην οποία ο Γάλλος ταξιδιωτικός συγγραφέας Sylvain Bazin παρουσίασε στο κοινό την εμπειρία του από τις 12 διαδρομές στον Αποκόρωνα.

This site is registered on wpml.org as a development site.