Γραμματεία-Πρωτόκολλο: 2825340300, info@apokoronas.gov.gr

Δήμαρχος

Δήμαρχος Αποκορώνου είναι ο Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

O Χαράλαμπος Κουκιανάκης (γεννήθηκε το 1961 στο Νίπος Αποκορώνου) είναι Δήμαρχος Αποκορώνου από το 2014.

Είναι παντρεμένος με τη Ναναδάκη Ευτυχία από τον Καμπανό Σελίνου, συνταξιούχο, με την οποία  έχει αποκτήσει τρία παιδιά: τη Χαραυγή, καθηγήτρια φιλόλογο, τον Σπυρίδωνα – Γεώργιο, ιδ. υπάλληλο, και τον Κωνσταντίνο, φοιτητή.

Σπούδασε στην πρώην Σχολή Υπαξιωματικών Χωροφυλακής και υπηρέτησε ως Διοικητής, Γραμματέας, ή Αξιωματικός Υπηρεσίας στο σύνολο σχεδόν των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού Χανίων.

Συγκεκριμένα, υπηρέτησε στον Α.Σ. Λάκκων Κυδωνίας ως Διοικητής (για δύο χρόνια), στον Α.Σ. Καμπανού Σελίνου ως Διοικητής (για τρία χρόνια), στο Α.Τ. Κισσάμου ως Υπασπιστής Γραμματέας (για δέκα χρόνια), στο Α.Τ. Νέας Κυδωνίας ως Υπασπιστής Γραμματέας (για δέκα χρόνια), στο Α.Τ. Χανίων ως Αξιωματικός Υπηρεσίας (για ένα χρόνο), στο Α.Τ. Βουκολιών ως Υπασπιστής Γραμματέας (για ένα χρόνο) και για μικρότερα διαστήματα στο Α.Σ. Κουρνά Αποκορώνου ως Διοικητής και στο Α.Τ. Χώρας Σφακίων ως Υπασπιστής.

Σε αναγνώριση της προσφοράς του, η Υπηρεσία τον τίμησε πολλές φορές με επαίνους και μετάλλια.

Η συνδικαλιστική του δράση ξεκίνησε το 1988, οπότε και έγινε ένας από τους πρωτεργάτες του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο της Αστυνομίας. Εξελέγη αιρετό μέλος στο Πρώτο Πανελλαδικό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών με έδρα την Αθήνα. Στις εκλογές της 16ης & 17ης Μαρτίου 2005 για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου εξελέγη Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νομού Χανίων, η οποία απαριθμούσε 448 μέλη. Έκτοτε εξελέγη κατ’ επανάληψη μέλος της ΠΟΑΣΥ.

Κατήλθε στις Νομαρχιακές Εκλογές του 2006 ως υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος με τον επιτυχόντα συνδυασμό “Χανιά, Ανάπτυξη Τώρα” με επικεφαλής τον Γρηγόρη Αρχοντάκη. Διετέλεσε Αντινομάρχης Εμπορίου και Πρωτογενή Τομέα για δύο χρόνια και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Νομού Χανίων για τέσσερα χρόνια, επιδεικνύοντας σημαντικό έργο και αποτελέσματα.

Παράλληλα επέδειξε αξιόλογη κοινωνική δράση σε αρκετούς συλλόγους, όπως η Διεθνή Ένωση Αστυνομικών, η Ένωση Απόστρατων Νομού Χανίων, ο Σύλλογος Αιμοδοτών Αποκόρωνα, ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Χανίων και άλλοι.

Κατήλθε στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 ως υποψήφιος Δήμαρχος Αποκορώνου και επικεφαλής του συνδυασμού “Ενωτική Μαχητική Αποκορωνιώτικη Ανεξάρτητη Κίνηση” (ΕΜΑΑΚ). Στον α΄ γύρο έλαβε 48,32% των ψήφων και στον β΄ γύρο 49,66%. Εξελέγη Δήμαρχος Αποκορώνου το 2014 με ποσοστό 51,86%, το 2019 με ποσοστό 51,84% και επανεξελέγη το 2023 με ποσοστό 47,02%, με αποτέλεσμα να παραμένει στη θέση αυτή έως σήμερα.

Είναι μέλος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, αντιπρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Αγία Σοφία”, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) και μέλος της τριμελούς Επιτροπής του Άρθρου 152.

Τηλέφωνο Γραμματείας Δημάρχου: 2825340335

Email: mayor@apokoronas.gov.gr

This site is registered on wpml.org as a development site.